Vanouds naar nieuw

Het nieuwe jaar begon regen- en stormachtig, maar dat weerhield de bewoners van de Begoniastraat er niet van om meteen na middernacht hun huizen uit te komen. Net als altijd werd er veel gekust, veel gewenst en veel geluk de lucht in geschoten.

Lees verder →

0 Reacties

Wat doen we met moeder?

Marga nam Leonoors advies ter harte en ging twee dagen voor kerst, samen met Gerard, bij haar moeder op bezoek. Ze namen een kerstpakketje en een fles Pleegzuster Bloedwijn mee. Gerard had drie dagen lopen mokken, maar het vooruitzicht van een schoonmoederloze kerst had hem uiteindelijk over de streep getrokken. Ze moesten het ma alleen nog vertellen.

Lees verder →

0 Reacties

Eerst even pinnen

In de verte, vlakbij het restaurant waar ze hadden afgesproken, zag ze de vertrouwde gestalte van haar vader opduiken. Ze was er onverwacht blij mee. Zoals hij daar stond, was hij weer de man die haar op de wereld had gezet en in veiligheid had grootgebracht.

Lees verder →

0 Reacties

Sint heeft er zin in

‘Jullie krijgen dit jaar allemaal een dúúr cadeau. ALLEMAAL!’ De kinderen juichten. ‘Sinterklaas, het is crisis,’ probeerde een Piet nog. ‘Niks crisis!’ riep de goedheiligman. ‘Laat de armoe de pest maar krijgen!’

Lees verder →

0 Reacties