Hoofdstuk “Alles voor de begeerlijke en zelfbewuste vrouw”

Ondergoed

Marga was de enige vrouw in het gezelschap die haar contouren zoveel mogelijk met ruimvallende kleding probeerde te verbergen. Meteen na hun binnenkomst had ze spijt dat ze zich door Leonoor had laten overhalen om mee te gaan. Ze keek naar haar buurvrouw: ‘Weet je het zeker?’ Leonoor knikte. Die greep tegenwoordig alles aan om even uit de dagelijkse sleur te zijn.

‘Konden jullie het vinden?’ vroeg Peggy een beetje nijdig. Ze waren inderdaad wat aan de late kant zag Marga. De eerste lingeriesetjes gingen al van hand tot hand en Estelle zat enthousiast met een zilverkleurige string naar hen te zwaaien. Ze wees naar de twee lege stoelen naast haar. Marga voelde Leonoors hand in haar rug, die haar zachtjes in de goede richting duwde. Vertwijfeld ging ze zitten. Peggy verdween naar haar designkeuken om koffie te halen. De consulente somde op welke merken ondermode ze had meegenomen.

‘En niet alleen grote merken, maar ook grote maten’ zei ze tot slot. ‘Zelfs sexy beha’s in cup G en H.’ Alle aandacht ging ineens naar gastvrouw Peggy, die net voorover boog om een dienblad met twaalf espresso’s en een doos bonbons op een poef te zetten. De juiste rondingen op de juiste plek, daar gaat het om, dacht Marga. Ietwat onwennig liet ze de gladde glimmende stoffen door haar handen glijden. Zou ze het voor Gerard moeten doen? Ze kon zich voorstellen dat dit hem meer zou prikkelen dan het comfortabele ondergoed dat ze nu droeg. Misschien toch maar een setje mee naar huis nemen. Ze hoopte dat je het in geval van nood mocht ruilen.

‘Zullen we wat gaan passen?’ zei Estelle.
‘Passen? Waar dan?’ Paniekerig keek Marga om zich heen. Bijna iedereen was gaan staan en opgewonden aan het praten.
‘In Peggy’s garage natuurlijk,’ antwoordde Leonoor. Daar staan allemaal kledingrekken.’ Marga werd bloedheet, wat op zich een goede reden zou zijn om iets uit te trekken. Maar je uitkleden waar je buurvrouwen bij waren? Je zou elkaar toch weer elke dag onder ogen komen.
‘Kom maar gauw. Alles voor de begeerlijke en zelfbewuste vrouw,’ rijmde de consulente. De huiskamer stroomde leeg. Marga bleef als enige achter en dacht: misschien heeft Gerard zin om een potje te kaarten.