Hoofdstuk “Ze had gezien dat je ergens kerstkaarten kon maken van theezakjes”

Libelle zomerweek

Estelle trakteerde haar drie buurvrouwen op een gezellig dagje uit naar de Libelle zomerweek. Hoewel, vooral Estelle zelf en Leonoor vonden het gezellig. Marga en Peggy hadden twijfels over het nut van deze dag en werden er niet vrolijker op toen ze continu hun ellebogen moesten gebruiken om vooruit te komen.

‘Niet normaal!’ mopperde Peggy. ‘Wat doen al die grijze graaiers hier.’ Leonoor stelde voor om eerst een kop koffie te gaan drinken.

‘Stom, stom stom!’ Estelle was bijna in paniek. ‘Vergeten.’ Ze doelde op de boodschappentassen en trekkoffers die menigeen achter zich aan zeulde. Marga haalde haar schouders op. Ze was heus niet van plan veel mee te nemen hier. En al die workshops waren natuurlijk overbevolkt. Ze had gezien dat je ergens kerstkaarten kon maken van theezakjes.

‘Au. Bitch!’ blafte Peggy tegen een vrouw, die zich een weg baande naar een stand met gratis make-up monsters en met een wiel over Peggy’s tenen reed. Onmiddellijk ging Peggy achter haar aan, wat niet veel goeds beloofde. Estelle, Leonoor en Marga verwachtten hun buurvrouw met een blauw oog terug te zien, maar het werd een plastic tas vol potjes en tubetjes.

‘Sorry hoor, moest even,’ zei Peggy. ‘Beroepsdeformatie.’ Leonoor glimlachte. ‘Zin in een make-over?’ vroeg Peggy aan Marga.

‘Nee dank je,’ bromde Marga. ‘Aan mijn lijf geen polonaise.’ Ze snakte naar rust en ruimte, haar gezicht stond inmiddels op onweer. Tot ze het bord met Zorg voor een tevreden tuin in het oog kreeg. ‘Gaan jullie mee daar naar toe?’ vroeg ze. Maar niemand hoorde haar, want er werd net luidkeels het optreden van een Volendamse artiest aangekondigd. Estelle en Leonoor wilden hem wel zien, maar Peggy had hem een paar keer van dichtbij meegemaakt en vond dat meer dan genoeg. Ze besloten zich voor korte tijd te spreiden. Leonoor maakte een culinaire rondgang, Marga kreeg in de Tevreden Tuin tips voor haar buiteninrichting, Peggy kreeg weer andere tips tijdens de workshop Verbeter je liefdesleven en Estelle kocht een XXL trolleytas. Om lekker te vullen met leuke hebbedingetjes. Ruim een uur later waren ze weer bij elkaar.

‘Kijk nou eens,’ zei Leonoor. ‘Is dat niet de premier?’

‘Ja. Echt!’ kirde Estelle. ‘Ik wil hem een hand geven.’

‘Er zijn nog honderd smachtenden voor je,’ reageerde Marga. Rutte’s lijfwachten hadden hun handen vol aan alle dames die met de premier op de foto wilden.

Peggy stopte twee vingers in haar mond en floot zo hard dat iedereen schrok.

‘Joehoe, Mark!’ schreeuwde ze vervolgens. Mark Rutte stak vrolijk zijn hand op.

‘Het heeft voordelen om visagist te zijn. Ik heb hem laatst in mijn stoel gehad,’ zei Peggy tegen haar buurvrouwen, die daarna verbouwereerd toekeken hoe een bodyguard haar naar de premier bracht.

‘Niet alleen in haar stoel vermoed ik,’ spotte Leonoor. Voor ze het wisten waren Peggy en de premier met onbekende bestemming vertrokken.

‘Verdorie!’ riep Leonoor uit. ‘Ze heeft onze treinkaartjes. Ze zal toch niet te lang wegblijven?’